https://honarcredit.ir/qui-wq1624968780
فتحعلي اويسي بازيگر و کارگردان در مجموعه هاي تلويزيوني «بدونشرح»، «شهر قشنگ»، «کمربندها را ببنديم»، «دارا و ندار»، «زيرزمين»، «باغچه مينو» و ... به ايفاي نقش پرداخته بود.
اين هنرمند زاده? 21 دي 1324 و فارغالتحصيل کارگرداني و بازيگري سينما از دانشگاه ايالتي تگزاس در سال 1353 بود. اويسي در همان سال به ايران بازگشت و آغازِ فعاليت سينمايياش، بازي در فيلم «قدغن» از عليرضا داوودنژاد در سال 1357 بود.
او پس از اتمام تحصيل عضو سيماي جمهوري اسلامي ايران شد و در دهه 1360 در فيلمهاي بسياري بازي کرد و چند فيلم را هم کارگرداني کرد. اويسي در اوايل دهه هفتاد دوباره به کارگرداني روي آورد و سومين فيلم بلندش «مريم و ميتيل» را ساخت که فيلم موفقي بود. فتحعلي اويسي در نيمه دوم دهه هفتاد در تلويزيون بسيار فعال بود. در سينما هم بازي ماندگار او در فيلمهاي «ناخدا خورشيد» (ناصر تقوايي، 1365)، «سرب» (مسعود کيميايي، 1367)، «هي جو» (منوچهر عسگري نسب، 1367)، «بانو» (داريوش مهرجويي، 1370)، «جهان پهلوان تختي» (علي حاتمي و بهروز افخمي، 1376) و «موميايي 3 »(محمدرضا هنرمند، 1378) در يادها ماندهاست.
صندوق اعتباري هنر ضايعه درگذشت ايشان را به جامعه فرهنگي و هنري کشور تسليت عرض نموده و از خداوند بزرگ رحمت الهي براي آن مرحوم و صبرو شکيبايي براي خانواده محترمش مسئلت مينمايد.